Indai namams

Indai namams

Kai jauni žmonės pradeda gyventi savarankišką savo gyvenimą, neretai koją kišą paprastų praktinių dalykų nežinojimas, neišmanymas: kokie indai namams reikalingi, su kuo valyti dėmes, kaip prižiūrėti nekilnojamąjį turtą, kur gyventi, kaip tvarkytis buityje, kaip planuoti maisto išlaidas ir dar milijonai kitų klausimų, kas dieną jiems tarsi išdygsta sąmonėje. Su vienu klausimu susidoroti padėsime mes, tiesiog padėdami susivokti, kokie indai yra reikalingi tvarkingiems namams.

Lėkštės

Tai, ko gero, bus kaip tik tie indai namams, iš kurių valgysite kas dieną. Lėkštės gali būti gilios, tada jos netgi kartais atstos dubenius, gali būti plokščios, iš tokių patogu valgyti antrąjį patiekalą. Lygus lėkštės dugno paviršius yra patogi atrama, ant kurios galima lengvai susipjaustyti patiektą maistą, tarkime, kiaulienos kepsnį. Vertėtų turėti didelių lėkščių daugiau, negu tiek, kiek namuose gyvena žmonių. Pirma, tai indai nėra amžini, nes net ir geriausia keramika turi savybę nusidėvėti bei tiesiog sudužti. Todėl patogiems namams reikėtų turėti šiek tiek atsarginių lėkščių. Kitas dalykas – niekada nežinote, kada jūsų indai namams taps tie, iš kurių valgys ir kiti žmonės. Svečių juk užsuka net ir pas pačius didžiausius vienišius. Labai gražu ir patogu yra turėti kitus, gražesnius lėkščių komplektus – servizus, kuriais naudotis kaip tik ir galės svečiai. Dažnam žmogui įprasta, kad vieni indai namams, tie, iš kurių valgys patys šeimininkai, yra paprastesni, ne tokie išdailinti. Tačiau tie, kurie skirti svečiams – galbūt bus dailiausi. Verta turėti ir skitingų didžių lėkščių. Vienos lekstes gali būti didelės – kitos, visai mažos lėkštutės.

Gamyba

Lekstes skirtos valgymui, o kaip gi indai virtuvei, skirti maisto gamybai? Taigi, pakalbėkime apie tuos indus, kurių prireikia pačiame kulinarijos procese. Visų pirma, jums namuose būtina turėti keletą skirtingų dydžių dubenėlių ir netgi vieną iš tiesų didelį dubenį. Tik tuomet galėsite pasigaminti visą maistą, kiek ir kokio jums prireiks. Gali būti, kad maišysite tešlą, o gal norėsite pasigaminti salotas. Taigi, dubenys tikrai yra būtini. Taip pat kartais prireiks ir mažesnių dubenėlių, kur, galbūt, plaksite kiaušinio trynius.
Labai svarbus virtuvės indų komplekto komponentas – puodai. Tai dalykas, kurį rinktis reikia itin atsakingai. Dažna puodų problema: smirdinčios, svylančios plastikinės rankenėlės. Jeigu norite to išvengti, geriau pirkti kokybišką puodą metalinėmis rankenomis. Taip pat verta atkreipti dėmesį į patį metalą ir jo storumą. Itin plono metalo puodai susidėvės greičiau, ims svilti. Viena teorija teigia, jog apskritai naudingiausia yra valgyti ir gaminti ne iš teflono indų, o iš ketaus. Tokie indai pigiai nekainuos, jų kaina dėl žaliavų kainos bus didesnė, tačiau turėsite kokybišką ir ilgalaikį produktą. Žinoma, geriau turėti kelis puodus, kad galėtumėte gaminti galbūt ir bulves, ir sriubas, ir troškinius ir kt. Verta turėti vieną puodą, tinkamą troškinimui orkaitei. Taip pat jums tikriausiai reikės turėti ir keptuvę, kepimo skardą.
Indai pigiai kainuos, jeigu pirksite juos diena iš dienos, o ne viską vienu metu. Nerekomenduojama rinktis pačių pigiausių indų, įrankių iš nepatikrintų gamintojų, nes galite tapti pasakymo „šykštus moka du kartus“ iliustracija ir nusivilti prasta kokybe. Dėl reikiamų indų geriau konsultuotis parduotuvėje.
Nepamirškite įsigyti ir tam tikrų įrankių gamybai ir maitinimuisi. Reikės šakučių, įvairių peilių, šaukštų, šaukštelių, galbūt pagaliukų, skustuvėlio, kočėlo, medinių mentelių ir kt.

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *