indai

Pas gerą šeimininkę – tik geri indai

Naudoti kokybiškus indus svarbu visiems. Ir šeimininkaujantys namuose, ir dirbantys restorano virtuvėje žino, kad prasti indai tarnauja labai trumpai. Tačiau blogiausia tai, kad su jais negalima pagaminti tobulo skonio patiekalo per ypač trumpą laiką. Be abejo, kavinių ir restoranų virtuvių šefai tuo skundžiasi kur kas dažniau nei paprasti žmonės. Juk pastarieji gamina tik kartą ar keletą per dieną. O šefai nuolat turi patiekti daugybę skaniausių valgių. Dėl to indai barams ir restoranams privalo būti aukščiausios kokybės.

Parduodami ir po vieną

Kokybiški indai barams ir restoranams parduodami specializuotose parduotuvėse. Jų taip pat galima įsigyti internetu. Dažniausiai restoranų savininkai šiuos indus perka didmena. Tačiau indai didmena gali būti parduodami ir po vieną. Taigi jei žmogus nori nusipirkti sau labai gerą puodą ar keptuvę, jų gali ieškoti ir parduotuvėse, kurios prekiauja indais kavinėms. Tokioje parduotuvėje beveik visus puodus ir keptuves nuolat perka jauna mama Kristina. Ji labai mėgsta gaminti valgyti. Virtuvė – šios moters kūrybos vieta. Tad nenuostabu, kad kokybiški indai jai labai svarbūs.

Radikalus pokytis virtuvėje

Kristina pasakoja, kad anksčiau pirkdavo puodus eiliniame prekybos centre. Dažnai palaukdavo dar ir akcijų. Taip puodo kaina nesiekdavo nė 30 ar 50 litų. Tačiau kuo daugiau gamino, tuo labiau įsitikino, jog pigūs indai gana prasti. Visų pirma, jie greitai susibraižo. O subraižyta danga iškart svyla. Ne kartą buvo, jog kruopščiai pagal receptą ruoštas patiekalas neišeidavo tik dėl prasto kepimui ar virimui naudojamo indo. Galų gale Kristina nusprendė investuoti į aukštos kokybės indus. „Visa reikalinga indauja būtų kainavusi gana brangiai. Tačiau išsirinkau vieną, kitą. Trečią gavau dovanų. Ir taip po truputį sukaupiau pačių geriausių indų kolekciją. Esu jais labai patenkinta“, – sako virtuvėje itin dažnai besisukinėjanti Kristina. Visi seni indai iš moters virtuvės jau seniai išmesti. „Su kai kuriais leidau žaisti vaikams smėlio dėžėje. Kelis išvežėme į užmiesčio sodybą. Bet ir ten seni indai „neprigijo“. Juk skaniai valgyti ir paprastai bei greitai pagaminti patiekalus norisi visur“, – aiškina jauna mama.

Mamos rankomis pagaminta duona

Naujausi moters pirkiniai – indai duonai kepti. Kristina ilgai kepė naminę duoną niekuo neišsiskiriančioje skardoje. Vis dažniau ji pridegdavo, kartais duona net pakankamai neiškildavo. Tad Kristina pasidomėjo, kokių indų duonai kepti apskritai yra, kuo jie skiriasi, kuris geriausias. Labiausiai patinkantį ji rado internete. Paiešką ji pradėjo labai paprastai – tiesiog įvesdama paieškos žodžius indai dovanos. „Pasirodė, kad kai kurie indai internete yra kur kas pigesni, nei parduotuvėje. Vienas tokių buvo duonai kepti skirtas indas. Anyta visada labai giria mano keptą duoną, ypač su grūdais ir džiovintais vaisiais. Tad vieną indą pirkau sau, o kitą gimtadienio proga vyro mamai“, – taip pasirinkimą aiškina Kristina.

Arbata – lyg pas karalienę

Šiuo metu Kristinos kolekcijoje – daug įvairių indų. Dauguma naudojamų kasdien pagaminti iš aukštos kokybės nerūdijančio plieno. Moteris būtinai žiūrėjo, kad juose nebūtų naudota nikelio, vario ar chromo. Ji žino, kad tai labai pavojingos medžiagos. Patekusios į maistą, alergiškiems žmonėms iškart gali pridaryti problemų. Jautrūs kenksmingoms medžiagoms ir vaikai. Be nerūdijančio plieno indų, Kristina žavisi ir indais, pagamintais iš senoviškų medžiagų. Tai – indai is molio ir indai is akmens. Na o arbatai skirti gerti indai iš porceliano – moters pasididžiavimas. „Kai namuose tokie indai, gerdama arbatą ar kavą, jaučiuosi lyg aristokratė“, – sako Kristina.

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *