Kokteiliai

Kokteiliai

Skanūs kokteiliai itin paįvairina draugų susiėjimus, smagius vakarus su kompanija ar šeima. Gaminti galite ir vaikiškus ir suaugusiems – su alkoholiu. Štai keletas pagrindinių receptų, ką galėtumėte pasigaminti namuose.

Kokteiliai vaikams

Mažyliams negalima gerti alkoholio, todėl visus įprastai baruose matomus kokteilius belieka tik atmesti. Tačiau vaikai tikrai labai mėgsta saldumynus. Galite paruošti tokį kokteilį, kuris bus skirtas vaikams, bet ir nebus labai nesveikas.

Pieno kokteiliai – tai tradicinis skanus dalykas. Kaip juos gaminti? Paimkite saldaus pieno ir plakit jį kartu su pasirinktu komponentu. Tai gali būti tiesiog kokia nors uogienė arba vaisių tyrė, gali būti ir smulkinti vaisia, tarkime, bananai. Tačiau visada būkite tikri, kad tai darote tinkamai. Jeigu, tarkime, šie jūsų nealkoholiniai kokteiliai yra plakami su mikseriu, tada žiūrėkite, kad jis neužstrigtų dėl per didelių vaisių gabalėlių. Viską kontroliuokite, ir jūsų buitinė technika nenukentės. Taip pat pasistenkite, kad vėliau viskas būtų gerai išplauta.

Galite gaminti pieno kokteilį ir ne su vaisias. Įdėkite cukraus ir kakavos – turėsite šokoladinį kokteilį, arba įpilkite karamelės. Visada nepamirškite įpilti kvapiųjų prieskonių, tarkime, cinamono, vanilės arba romo esencijos ar kitų kvapiųjų dalelių.

Taip pat galima gaminti ir ledų kokteilius. Tai labai paprasta – naudokite ir pieną, ir įvairius ledus. Geriausia, jeigu čia taip pat naudosite ir vaisius. Ne tokie paprasti kokteiliai bus su mėtomis. Tačiau čia jau skonio reikalas – vieniems labai skanu, kitus ir nuo kvapo pykina.

Baro puošmena

Jeigu norite surengti smagų vakarėlį, tuomet jums reikalingi ir alkoholiniai kokteiliai. Kokius juos pasigaminti? Rinkitės pagal skonį ir pagal kišenę – variantų tikrai yra labai daug.

Pavyzdžiui, namų sąlygomis jūs galite pasigaminti kruvinąją Meri. Jums reikės pomidorų sulčių, pipirų, ledukų ir geros degtinės, taip pat ir šiek tiek porų. Į pomidorų sultis supilkite degtinę, įberkite prieskonių. Porai turi puošti kokteilio viršų, tačiau jų nereikia valgyti. Viską išmaišykite, rekomenduojama dėti ir „Vasabi“ padažo aitriojo, tuomet įmeskite ledukų ir mėgaukitės.

Apskritai kokteiliai su degtine yra daromi įvairiai. Tarkime, galite į degtinę pilti mėtas, ledukus ir „Švepsą“. Jeigu degtinę maišysite tiesiog su kokiomis nors sultimis, tuomet gali būti ne itin skanu. Ieškokite, su kuo maištyti degtinę, vadovaudamiesi taisyklę – degtinės partneris turi būti ne vienalyčio sodraus skonio, o turėti kažkokį nedarnumą savo viduje. Tarkime, gazuotas gėrimas, pavyzdžiui „Švepsas“  arba „Sprite“ – jie savo aitrumu jau savaime kelia sumaištį mūsų burnoje, todėl degtinės net beveik nesijaučia.

Galbūt jums įdomu ir kokteiliai su brendžiu? Geriausia brendį maišyti su „Coca Cola“ arba vynuogių sultimis, tačiau tikri gurmanai rekomenduoja gerti jį vieną arba su žalia arbata. Jeigu domina kokteiliai su kekglevich, galite turėti tikrai labai daug įvairių kombinacijų. Pradedant, maišymu pieno ir šio skysčio, baigiant ledais bei sultimis.

Apskritai, eksperimentuoti visada labai smagu. Nevertėtų susikoncentruoti į alkoholį, kai gaminate alkoholinius gėrimus. Stenkitės tiesiog vertinti visą visumą, žvelgti į gamybą kaip į nepaprasto patiekalo, ir ne taip svarbu, ar vėliau gėrimas jums „duos į galvą“ ar nelabai. Prisigerti bet kaip ir bet kur galima bet kada, o pasimėgauti reto skonio gėrimu galima rečiau. Mano asmeninis favoritas 0 tai kokteiliai su martiniu. Paprastai naudoju švepsą, martinį, ledukus ir citriną. Lengva, skanu, puikus kartumo ir saldumo santykio balansas, ir niekada vėliau neskauda galvos.

Komentarai neleidžiami.