Straipsnių katalogas

Kaip numesti svorio?

Nesvarbu koks metų laikas bebūtų, žiema ar vasara, vienas aktualiausiu klausimų dailiosios lyties atstovėms – ką man apsirengti? Neretai vienas ar kitas rūbas netinka, nes atidengia ne tokia jau ir dailią figūrą, tad iš paskos seka klausimas kaip numesti svorio?

Svorio metimas yra labai atsakingas ir ilgalaikis veiksmas, tad nevertėtų tikėtis numesti svorio per keletą dienų. Tiesa, neretai pasitaikančių norinčių ir siekiančių sulieknėti ypatingai gretai, tačiau tai gali ne tik nuvilti, bet ir suveikti atvirkščiai – sugrąžinti numestus kilogramus su kaupu bei nepataisomai sugadinti sveikatą.

Vienas pagrindinių patarimų ir pasiūlymų metant svorį yra mesti jį saikingai, tausojant savo sveikatą, todėl reiktų vengti griežtų ir drastiškų dietų, nebent tai nurodo dietologas – specialistas kritiniu atveju, pavyzdžiui, kai svoris nepaliaujamai didėja.

Renkantis dietą taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kokie produktai dažniausiai minimi siūlomuose patiekaluose. Jei ne vienas iš siūlomų produktų netinka (netoleruoja organizmas ar nepriima skonio receptoriai) vertėtų tokios dietos vengti, kadangi jos laikymasis gali tapti kančia. Kuomet dieta sukelia pernelyg daug rūpesčių kenčia nervų sistema ir, be abejo, artimiausieji žmonės. Kad taip neįvyktų vertėtų apie savo planus numesti svorio laikantis dietų juos informuoti, kartu su jais pasitarti, taip jie bus pasiruošę Jūsų nuotaikų kaitoms, pasikeitusiai mitybai bei (gal) negundys riebiais tortais ar kitais saldumynais, kurie Jums netinkami.

Gerai parinkta dieta padės Jums ne tik atsakyti į klausimą kaip numesti svorio, bet ir išvengti anksčiau minėtų problemų, todėl dėl dietos vertėtų pasikonsultuoti ir su specialistais. Tiesa, konsultuojantis su anksčiau dietų besilaikiusiomis draugėmis, kadangi dietos, kurios tiko joms, nebūtinai tiks Jums, net gi atvirkščiai, organizmas gali visiškai nepriimti siūlomos dietos.

Kaip jau turbūt supratote, sunku rasti sau tinkamą dietą, todėl pabandžius vienos nesėkmės atveju nereikėtų nuleisti rankų. Dažnai, kuomet dieta nepavyksta (pavyzdžiui, nukrenta tik vienas ar du kilogramai), numojama ranka ir nesilaikoma jokių sveikos mitybos reikalavimų ir palaipsniui svoris sugrįžta. Tad kuomet dieta atrodo nepavyksta, metas imtis kitos, jei ir ji nepavyksta – trečios ir taip toliau. Jei vis nepasiseka atrasti dietos, reikėtų palyginti bandytąsias, galbūt jos labai panašios. Jei taip, pabandykite visiškai kitokias dietas. Jei ne, išmėginkite specialisto konsultacijas.

Numesti svorio dietų pagalbomis gali nepavykti iš pirmo karto, todėl išmėginkite ir ilgiau trunkančias dietas, ir mitybos sistemas, o jei kyla kitokių problemų atsakant į klausimą kaip numesti svorio, išmėginkite specialistų patarimus, kreipkitės dėl konsultacijų.