Garsiausi kvepalų kūrėjai  graso lygumų rožių augintojai ir rožių laukų savininkai, parfumeriją garbinančios moterys, žaliavas apdorojantys žmonės .visi jie susieja kvepalus ir virtuvę – muziką, suplakdami visas gaidas, atspalvius, melodiją, harmoniją kvepalai .Tikriausiai dėl to, kad šie labai skirtingi dalykai suvienija žinias ir intuicijas, taisykles ir improvizacijas, kaskart tobulėjančias gamybos technologiją ir paprasčiausią išmanymą bei išradingumus išskirtinumus.

Kvepalų keliai driekiasi nuo gėlės aromato iki flakono buvo ilgas. Visais laikais svarbu buvo žaliavos kokybės rodiklis. Liūčių bei vasaros sausros sunaikinti rožių derlius parfumerijai yra nelaimė, kaip ir vyndariui prastas vynuogių derlius pasėliuose. Kokybės paiso bei chemija: iš prasčiausių medžiagų niekas negaus puikaus . Tobulėjant gamybos technologijoms, kokybe rūpinamasi vis stipriau. Daug laiko prireikė, kad žmonės išmoktų iš augalų išspausti eterinius aliejus. Mokslas padeda žmogui dirbtiniu būdu sukurti tai, kas gamtoje tikrovė, dar daugiau – suteikti kvepalams juros, ryto rasos ar karšto šokolado kvapai. Kas sieja Komorų salos gyventojus, auštant skinančią nepaprastai vertinamą ylang gėlės žiedus, su vyru, žvelgiančiu į glicinijos žiedo molekules kompiuteryje, ar fabriko darbininko, kuri iš pat pradžių kruopščiai nušluosto kiekvienas brangių kvepalų flakoną ir  po to juos supakuoja. Ši visą pasaulį juosianti grandinė suteikia kvepalams nepaprastos vertes ir  padaro juos prieinamus visiems  kartu – vien išrinktiesiem. Kiekvieną žmogų kvepalai veikia vis kitaip, kiekvienam sukelia vis kitokių minčių. Paslaptingų bei aštritų kvapų derinys primena vienadienį meilužį- ilgesį keliantis kvapas sužadina be galo malonius vaikystės prisiminimus.

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *